Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2007 21:12 - ОПИАТИ
Автор: drugs Категория: Други   
Прочетен: 667 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.11.2007 21:14


Наркотици / Опиати

 
  Опиум - изсушен сок, който изтича при нараняване на незрелите главички на опиумния мак. Опиумът се използва рядко. Основните количества от него се използват за добиване на по-силни и скъпи препарати
Морфин

- главен наркотик в опиума
Описание: Представлява бели кристалчета, получени чрез екстракция. В аптеките се продава в течно състояние (ампули).

Действие: Използва се като силен аналгетик при канцерогенни заболявания. Има продължително действие (до 8 часа).
Почти не се използва вече от наркоманите, тъй като чрез не сложна химическа обработка се превръща в диацетилморфин, известен като хероин, неколкократно по-мощен наркотик

Хероин

- продукт добиван чрез сложна химическа преработка от морфина.

Описание: Цветът на веществото варира от мръсно бял до кафяв. Може да се смърка, да се пуши, но най-бързо и силно въздейства на организма след инжектиране във вените. Това е твърд наркотик, който действа върху кората на главния мозък и централната нервна система.

Действие: Настъпващия ефект е моментален. Създава чувството за спокойствие и наслада, приповдигнато настроение или апатия.
Физиологичните и психични ефекти при приемане на хероин са усещането за прилив на топлина, пълно отпускане, облекчаване на болката и стреса. Въздействието зависи не само от чистотата и дозата, но и от моментното състояние, обкръжението и очакванията на консуматора.

Последици: за развитие на психическа и физическа зависимост са достатъчни 10-15 опита. В състояние на абстиненция хероиноманът е безпричинно обезпокоен, тревожен има болки в стомашно-чревния тракт, повишена температура, със секретиращи лигавици на носа, очите и устата, има болки в ставите, настръхнала кожа, тремор на цялото тяло (треперене), често е агресивен.
При хероиновите наркомани е улеснено заразяването с хепатит "С" по кръвен път чрез използването на замърсени игли и спринцовки или чрез "готвенето" на самия хероин. Предизвиква се хроничен хепатит, който постепенно уврежда чернодробните клетки, предизвиква чернодробна цироза или рак. Приемането на свръхдози хероин води до безсъние и кома и може да причини смърт от спиране на дишането.
Продължителната употреба на хероин води до отслабване на паметта, загуба на апетит и рязко спадане на теглото, апатия, доминиращи отрицателни емоции, нежелание за живот.



Тагове:   опиати,


Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drugs
Категория: Други
Прочетен: 10201
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031